СТАЛНА ПОСТАВКА

Врбас − човек и природа, склад суживота

Стална поставка конципирана је тако да проведе посетиоца кроз период дуг осам миленијума. Концепција поставке базира се на водотоку Црној бари, захваљујући којем је човек овде пронашао идеално место за живот и формирао прво насеље. Циљ поставке је да прикаже живот човека и његова достигнућа од првих неолитских заједница до доласка Турака у 16. веку, а затим, са формирањем насеља на месту где се и данас налази, до Другог светског рата.


Јожеф Пехан − на прекретници векова

Део сталне поставке чини део уметничког опуса Јожефа Пехана. Изложено је 25 уметничких слика које се могу поделити у три фазе: класицизам (аутопортрети и портрети), неоимпресионизам (актови) и сарајевска фаза са елементима Првог светског рата. Изложени су и лични предмети, као и једна скулптура Јожефа Пехана.


Етно кутак

У Етно кутку приказан је процес производње сировина за изградњу тканине, прераду влакна и израде и украшавања текстила. Сам Етно кутак, предвиђен као изложбени и радионичарски простор, користи се за промовисање старих заната, пре свега ткачког. Део Етно кутка намењен је за повремене тематске изложбе, као и креативне радионице за децу и одрасле.

 
КОНТАКТ ПОДАЦИ
Адреса: Врбас, М.Тита 88
Телефон: 021/707 510
E-mail: muzejvrbas@gmail.com
Websitehttps: www.facebook.com/muzejvrbas/?fref=ts
Локација: Врбас